• Aan het einde van de les Begrijp je waarom de Amerikaanse Burgeroorlog plaatsvond
  • Weet je wie Abraham Lincoln is en waarom hij een grote impact heeft gehad in de geschiedenis van Amerika
  • Begrijp je wat slavernij is en waarom dit tegenwoordig nog steeds een heel gevoelig onderwerp is

Abraham Lincoln was een belangrijke president van de Verenigde Staten. Hij werd geboren op 12 februari 1809 in een logboerderij in Kentucky. Hij groeide op in een eenvoudige omgeving en werkte hard om zijn dromen waar te maken.

Lincoln is het meest bekend omdat hij president was tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, die duurde van 1861 tot 1865. Hij wilde het land bij elkaar houden en vocht om ervoor te zorgen dat de staten niet uit elkaar zouden vallen. Hij wilde dat de Verenigde Staten een eenheid bleven en dat alle mensen gelijke rechten zouden hebben.

 

 

Een slaaf is een persoon die gedwongen wordt om te werken voor iemand anders, zonder dat ze daar zelf voor gekozen hebben. Vroeger, in de geschiedenis, waren er mensen die andere mensen als slaven behandelden. Ze namen deze mensen gevangen en behandelden hen als eigendom, alsof ze dingen waren in plaats van mensen.

Slaven werden vaak gedwongen om zware en moeilijke taken te doen, zoals werken op het land of in huizen van andere mensen. Ze moesten hard werken en kregen er meestal niet voor betaald. Ze hadden geen vrijheid om te kiezen wat ze wilden doen of waar ze naartoe wilden gaan. Slaven waren vaak heel verdrietig en hadden geen zeggenschap over hun eigen leven.

Gelukkig hebben veel mensen gevochten voor de afschaffing van de slavernij. Het betekent dat er wetten zijn gemaakt om ervoor te zorgen dat niemand meer als slaaf behandeld mag worden. Het is belangrijk om te begrijpen dat alle mensen, ongeacht hun huidskleur of achtergrond, gelijk zijn en het recht hebben om vrij te zijn en hun eigen keuzes te maken. We moeten altijd respect hebben voor elkaar en streven naar een wereld waarin iedereen gelijke rechten en kansen heeft.

Hieronder zie je afbeeldingen van de omstandigheden waarin slaven moesten leven